علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
الان با توجه به گسترش ویروس کرونای انگلیسی که می‌توان احتمال داد در تمام کشور پخش شده و سرعت انتقال زیادی که دارد و این که احتمال وجود واریانت‌های دیگر نیز هست، هر کاری که بتوانیم با آن محدودیت ایجاد کنیم تا گردش ویروس کم شود مطمئنا کار به‌صلاحی است. به غیر از این‌ به صلاح نیست، من شدیدا مخالف سفرهای نوروزی و مجوزهای مربوط به آن هستم.
  • ۱۳۹۹-۱۲-۱۰ - ۰۹:۲۵
  • 00
علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
سفرهای نوروزی نباید انجام شود/ واکسیناسیون با واکسن داخلی زودتر از خرداد آینده بعید است
سفرهای نوروزی نباید انجام شود/ واکسیناسیون با واکسن داخلی زودتر از خرداد آینده بعید است
ابوالقاسم رحمانیدستیار سردبیری

ابوالقاسم رحمانی، روزنامه نگار: سیدعلیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو کمیته ملی واکسن کووید-19 در ارتباط با سفرهای نوروزی به «فرهیختگان» گفت: «با توجه به شرایطی که وجود دارد با هرگونه سفر نوروزی مخالف هستم. اگربا  همان حالتی که سال گذشته این زمان اتفاق افتاد‌ ‌جلو برویم و از سفرهای نوروزی و جابه‌جایی جلوگیری کنیم می‌توانیم توفیق داشته باشیم. الان با توجه به گسترش ویروس کرونای انگلیسی که می‌توان احتمال داد در تمام کشور پخش شده و سرعت انتقال زیادی که دارد و این که احتمال وجود واریانت‌های دیگر نیز هست، هر کاری که بتوانیم با آن محدودیت ایجاد کنیم تا گردش ویروس کم شود مطمئنا کار به‌صلاحی است. به غیر از این‌ به صلاح نیست، من شدیدا مخالف سفرهای نوروزی و مجوزهای مربوط به آن هستم.»

واکسیناسیون با واکسن داخلی زودتر از خرداد آینده بعید است

ناجی در ارتباط با آخرین وضعیت واکسن کرونا به‌عنوان اصلی‌ترین راه مواجهه با ویروس خاطرنشان کرد: «شرایط تهیه واکسن در دنیا مشکل شده است، با توجه به اینکه تقاضای زیادی وجود دارد. برای همین بود که در داخل این اتفاق افتاده و واکسن مشترک ایران و کوبا، واکسن برکت و واکسن موسسه رازی و همین‌طور خط تولید واکسن اسپوتنیک‌وی راه‌اندازی می‌شود که باید درنظر بگیرید که اگر هریک از این واکسن‌ها آماده تولید شود نمی‌توانیم از خردادماه زودتر تولید داخلی داشته باشیم. باید واردات را تا زمانی که واکسن ایرانی برسد، ادامه دهیم. در صندوق کوواکس ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار سهمیه واکسن داریم که در آینده وارد می‌شود. واقعیت این است که تهیه واکسن سخت و تقاضا برای همه زیاد شده، از زمانی که واریانت‌ها گسترش یافته کشورها درتلاش هستند برنامه واکسن خود را به یک جایی برسانند، برای همین تقاضا زیاد است. در طول زمان هم واکسن‌های زیادی مجوز خواهند گرفت مثلا الان واکسن جانسون‌اندجانسون مجوز گرفته، واکسن‌های کوواکس هم مجوز بگیرند و به مجموعه واکسن‌های جهانی اضافه شوند، وضعیت تهیه واکسن هم بهتر خواهد شد. الان شرایط سخت است و برای همین با سرعت مناسبی جلو نمی‌رویم. به همین دلیل باید فشار را روی تولیدات داخلی بگذاریم. موقعیت مناسبی برای واکسن کوبا و واکسن اسپوتنیک‌وی شد و همین‌طور تلاش‌های داخلی واکسن سرم‌سازی رازی و بنیاد برکت انجام می‌شود. در کل با وضعیتی که الان وجود دارد باید محدودیت‌ها را تشدید کنیم تا مجالی به ما بدهد که بتوانیم واکسن را تهیه کنیم. کشورهای دیگر که واکسیناسیون انجام می‌دهند در اوج شیوع واکسیناسیون را انجام ندادند، بلکه از قله به سمت پایین این کار را شروع کردند. در هر صورت درست است که واکسن در کنترل بیماری تاثیر گذاشته است اما آن‌چیزی که می‌تواند الان بسیار تاثیرگذار باشد، محدودیت‌هاست.

محدودیت‌ها باید اعمال شود تا واکسیناسیون انجام شود. همزمانی شیوع بالای بیماری با واکسیناسیون بدبینی ایجاد می‌کند. باید این را درنظر بگیرید که می‌گویند طرف واکسن زد و کووید گرفت و نقدها به واکسن‌ها شروع می‌شود. به این نکته توجه ندارند که همزمانی زدن واکسن با گرفتن عفونت بیماری کووید بود. تا واکسن اثر بگذارد و اثربخشی داشته باشد، زمان می‌‌برد. حتی اگر شرایط مناسب برای واکسیناسیون ایجاد کنیم باید تا جایی که می‌توانیم با این روش‌ها اعم از درمان خوب، پیدا کردن موارد درمان کردن، ردیابی کردن بیمارها و... گردش ویروس را کم کنیم تا واکسیناسیون تکمیل شود و بتوانیم اطمینان حاصل کنیم واکسیناسیون زمان مناسب انجام شده و اثردهی داشته باشد و بتوانیم این بیماری را به نحو احسن کاهش دهیم.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰